-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:13695 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر مقدار معيّني پول را براي مدت معيّني در بانك بگذاريم تا وام بگيريم و سود آن را هم بدهيم، از نظر شرعي چه حكمي را دارد؟



نظر مقام رهبري درباره سود بانكي طبق استفتايي كه شده اين است: اگر كسي پولي را كه در بانك به عنوان سپرده بلند مدت يا كوتاه مدت ميگذارد به عنوان قرض باشد و هدفش گرفتن سود و زياده باشد ربا و حرام است ولي اگر پول را به عنوان وديعه به بانك ميسپارد و بانك را وكيل ميكند به وسيله يكي از عقود اسلامي با آن كار كند مثل مضاربه يا شركت و سهمي از سودش را به صاحب پول بدهد اشكالي ندارد.

مكانيسم تعيين شده براي بانكهاي جمهوري اسلامي مبتني بر عقود اسلامي و مورد تاييد شوراي نگهبان است و سود حاصله از آنها ربا نميباشد. عقود بانكي فعلي از اين قرارند: 1- قرضالحسنه اعطايي (بدون سود)، 2- مضاربه، 3- مشاركت مدني، 4- مشاركت حقوقي، 5- سرمايهگذاري مستقيم، 6- فروش اقساطي، 7- اجاره به شرط تمليك، 8- جعاله، 9- مزارعه، 10- مساقات، 11- خريد دين.

بانكها به عنوان وكيل از ناحيه سپردهگذاران طبق هر يك از عقود فوق ميتوانند به تناسب نوع نياز تسهيلاتي درخواست كنندگان وارد معامله شوند و طبق اصول شرعي - به جز در مورد اول - سود دريافت دارند. از طرف ديگر بانك سود مقرري را به سپرده گذار ميدهد؛ زيرا سپردهگذار با توكيل بانك طرف معامله اصلي با تسهيلات گيرندگان است. سپس بانك مازاد آن سود را به عنوان حقالوكاله براي خود بر ميدارد.

براي آگاهي بيشتر ر . ك:

1 - بانكداري بدون ربا، ترجمه: البنك اللّاربوي في الاسلام، سيد محمد باقر صدر

2 - عمليات بانكي داخلي، چاپ موسسه بانكداري ايران بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.